Nästan vem som helst kan klara av denna resa men du måste tåla värmen, solen och fuktigheten. Vi ser helst att ni har erfarenhet av att paddla flera timmar i sträck per dag. Ni har tidigare gjort flera dagars paddelturer och ni har vana att bo i tält.

Rekommenderad vaccinering är minst hepatit A+B och kanske även japansk encefalit då det finns i området. Raja Ampat är lågriskområde för malaria så tabletter som Lariam eller Malastad kan behövas. Båda har bieffekter. Myggmedel/kläder kan vara ett alternativ. Våra lokala guider och partners använder inte tabletter.

Med 6 månader kvar på passet så är det inga problem att komma in i Indonesien och ett 30 dagars visum utfärdas då utan kostnad. Ni måste ha egna reseförsäkringar tex genom hemförsäkringen. Eventuellt kan ett s.k. resplus ge ett bättre skydd. Hör med ert försäkringsbolag.

Personlig utrustning som skall tas med är solhatt, solskydd, pannlampa, liggunderlag, lakan, kudde, vattenbagar, packpåsar, väskor mm. Utrustningslista kommer skickas ut efter anmälan. Glöm inte ta med snorkelutrustning och eventuellt även fiskeutrustning. Misool är också ett dykparadis och ett sportfiskeeldorado.

Vi är mycket tacksamma över att vi fått sponsring från Hilleberg genom kompletta meshtält och tarpar så att vi kan sova bra i värmen. Ett stort tack även till Primus som gett oss stora multifuelkök och termosar som gör att vi sparar mycket vikt och får mer tid till att utforska. Ett stort tack till alla sponsorer!