Millekul Adventures arrangerar spännande paddlingsresor till Misool i Indonesien.

Millekul Adventures team har sammanställt ett nytt och mycket spännande program för säsongen 2020-2021. Följ med från de allra yttersta korallöarna längs en fantastisk tät karstskärgård, in i fjordar och floder djupt i djungeln.

Se våra inspirationsfilmer

Välj HD kvalité, stort fönster och sätt på ljudet!

Äventyret i kajak kan börja

Vi har så många fantastiska paddlingsäventyr att välja bland! Vi erbjuder turer med övernattning på homestay, turer med bara camping samt turer med en mix av både camping och övernattning på homestay. Om du vill bo på en liveaboard kan det också ordnas. Vi har resor för alla kategorier av kajakpaddlare; nybörjare och familjer, avancerade kajakpaddlare … ja vem som helst som känner sig bekväm i en kajak. Vi arrangerar turer med mer fokus på snorkling och de yttersta öarna och också en tur endast för kvinnor! Om du älskar att paddla riktigt långt har vi århundradets resa för dig. Vi kan dessutom skräddarsy resor åt grupper med 6 personer eller fler.

Varför Misool?
Var försiktig, Misool i Raja Ampat kommer att stjäla ditt hjärta och behålla det! I Misool paddlar vi i vackra, nästan surrealistiska tropiska omgivningar och leker i fascinerande karstlabyrinter. Misool har fantastiska korallrev som pulserar av liv och som kan utforskas direkt från kajaken, vita stränder där vi kan slå läger samt djupa fjordar och djungel med spännande djurliv att utforska. Korallreven i Raja Ampat är bland de artrikaste i världen; Misool ligger i hjärtat av “koralltriangeln”. Ta dig tid och beundra de hängande orkidéerna och uråldriga klippmålningarna från din kajak, klättra i bergen för att njuta av utsikten, simma med maneter eller utforska de djupa grottorna som det finns gott om i området. Misool är definitivt avlägset, och det tar tid att ta sig dit. Men därför är mängden turister också låg, och oftast har du nästan hela skärgården för dig själv. Raja Ampat, det område som Misool är en del av, är kandidat för UNESCO: s världsarvslista. Vi har skrivit mer om denna dolda pärla här.

Naturen och de lokala samhällena
Naturen är av högsta prioritet för oss. Vi samarbetar med den lokala avfallshanteringsorganisationen Bank Sampah som tar hand om allt vårt avfall, även avfallet som vi kan samla in då vi paddlar. Naturligtvis försöker vi minska vår inverkan på naturen så mycket som möjligt. Vi samarbetar också så mycket vi bara kan med lokalbefolkningen och byarna i varje steg vi tar så. De äger homestayerna och kör båtarna som vi använder. De guidar oss i djungeln och har gett oss tillåtelse att besöka och slå läger på deras land. Vi försöker ge tillbaka så mycket vi kan. Vi stöder de lokala skolorna med utrustning som de behöver och arrangerar paddlingsundervisning för ungdomar från området, med hopp om att de ska bli kajakguider som kan arbeta med oss ​​i framtiden. Nu är vi stolta över att en av våra kajakguider kommer från en by i Misool, blir de lokala guiderna fler i framtiden.

Kvalitet är A och O
Vår utrustning och guider är av högsta klass. I januari och februari kan du paddla med våra berömda gästguider Nigel Foster och Kristin Nelson. Den svenska äventyraren Sören Kjellkvist är gästguide i mars och april. Alla våra guider kan ge dig experttips i kajakfärdigheter och tekniker. Våra gäster har gett oss mycket bra recensioner gällande vår utrustning. Vi har kajaker som är mycket manövrerbara och flatbottnade, och därför är de lämpliga för kajakpaddling över grunda rev, och kajakerna är också lätta att styra i grottor och karstklippslabyrinter. Vi har olika typer av lätta paddlar och mycket bra flytvästar i flera storlekar. Vi erbjuder bekväma tält med fläktar och madrasser så att du sover bra, och all vanlig utrustning som behövs för att campa och koppla av. Så om du deltar i våra turer behöver du bara ta med dig din personliga utrustning, vi tar hand om resten.

Klicka på länken nedan för datum och priser. Nästan allt ingår i priset, och vi tar hand om dig från ankomst till avresa. Och om du är nyfiken på hur våra tidigare gäster upplevt oss kan du läsa mer på Trip Advisor eller vår Facebook-sida.
Vi arbetar hårt för att ge dig ditt livs bästa resa!

TURER