Vårt mål var att finna de perfekta tropiska och arktiska paddlingsparadisen.
Nu har vi funnit dem och vill dela dem med dig!

Nicklas Millegård
Nicklas Millegård
Jag har paddlat sen 1991 och gjort det mesta i Sverige och Norge. Längsta turen var Helsingfors till Stockholm. Över julhelgerna har det blivit en hel del tropiska paddlingar, 12 expeditioner hittills till Maldiverna, Burma-Thailand, Belize, Filippinerna och Papua. Jag har även paddlat på Grönland och vandrat där. Jag älskar gå toppturer i Norge. Då det är möjligt tränar jag i naturen tillsammans med Tuuli och vår son. Grundare av Millekul Adventures.
Tuuli Meriläinen
Tuuli Meriläinen
Finlandssvenska som bor i Åbolands skärgård och känner den som min ficka. Jag byggde min första kajak 1990 och har paddlat sedan dess. Gillar att röra mig i naturen på alla möjliga sätt. Att vandra, cykla MTB och åka långfärdsskridsko ligger speciellt nära mitt hjärta. Raja Ampat är det ultimata paradiset och jag kommer att finnas där för att hjälpa våra gäster, men för tillfället upptas största delen av min tid av vår lille son som inte ännu kan paddla.
Sören Kjellkvist / gästguide
Sören Kjellkvist / gästguide
Jag är en svensk äventyrare, färdledare och kajakguide med mångårig erfarenhet av att leda grupper. Jag har dokumenterad sjukvårdsutbildning (L-ABCDE) och är certifierad i svensk hjärt- och lungräddning samt genomgått WMI’s internationella “wilderness first aid”. Har också utbildning om värderingar, säkerhetsföreskrifter och krisplan samt högskoleexamen inom navigation och meterologi. Mer på sorenkjellkvist.se
Henrik Nerman / gästguide
Henrik Nerman / gästguide
I unga år var det bergen som gällde för mig, på alla vis, och alla årstider. Stora naturupplevelser, vildmarker i mängd. Men tunga ryggsäckar tog till slut ut sin rätt i fötter, knän och rygg. Jag fick då ett andra naturliv med havspaddling, önskar jag hade kommit på det tidigare. Havspaddling ger liknande upplevelser som i bergen, man ser långt, det är en storartad frihetskänsla. Och sista 20 åren har det blivit alltmer av havspaddling, har också varit turledare på långtur för grupper i skärgårdar i Sverige, Norge och Kroatien.
Nigel Foster/ gästguide
Nigel Foster/ gästguide
Jag förälskade mig i paddling som tonåring och har tillbringat största delen av mitt liv med att undervisa över hela världen, designa kajaker och utrustning och skriva böcker och artiklar om paddling. Vid en ålder av 24 år blev jag den första att runda Island med kajak och senare korsade jag Hudsonsundet från Baffinön, utforskade norra Labrador och ledde resor bl.a. till Färöarna, arktiska Norge, Shetlandsöarna och Alaska. Jag gillar också att spela gitarr och paddla kanot.
Sandy Robson / gästguide
Sandy Robson / gästguide
Jag älskar platser med storslagen natur och där man känner sig liten. Jag njuter storligen av det enkla liv man lever i en kajak och att resa oavhängig av andra. Jag har arbetat i över 25 år som naturskolelärare och guidat kajakturer på platser som Ningaloo Reef och Fiji. Det allra största jag gjort i kajak såhär långt är den 5 och ett halv år långa prisbelönade expedition från Tyskland till Australien. Från 2011 till 2016 paddlade jag 23000 kilometer längs 20 länder (www.sandy-robson.com). En av höjdpunkterna var de 13 månader det tog att paddla ö till ö i den Indonesiska skärgården, och framför allt paddlingen i Raja Ampat och Misool. Jag ser fram emot att fördjupa mig i Misools underverk och våra egna äventyr.
Julie Jacobson / gästguide
Julie Jacobson / gästguide
Jag är en svensk-amerikansk friluftsälskare som har varit kajakledare i Norge, Sverige och olika delar av USA. Att vara ute i kajak, antingen själv eller i grupp, är bland det bästa jag vet! Möten med djurlivet, närheten till havets krafter, och mysiga stunder runt lägerplatsen är saker som kryddar livet. Jag har en hemmagjord träkajak som jag använder på mina privata turer i Sverige, och jag arbetar gärna med händerna när jag inte är ute på tur. Kom och skapa nya kajakminnen med mig i Västra Papua!
Priyo Utomo / lokal guide
Priyo Utomo / lokal guide
Min fru introducerade paddling för mig. År 2013 rundade jag världens största kratersjö Lake Toba under min första kajakexpedition. Den expeditionen plus Justine Curgenven’s video ”This Is The Sea” förändrade mitt liv. Jag har inte fått nog av kajakäventyr sedan dess. Jag bor på Västra Java och har haft intressanta strider med den “milda” Javasjön i norr samt den mäktiga Indiska oceanen i söder. Därefter slog jag mig ner vid en liten damm i Västra Java och predikar där om paddlandets ädla konst. Men vem är jag att säga nej när Misool kallar? Mer på @kayaknusa
Gilang Mutan / lokal guide
Gilang Mutan / lokal guide
Jag är en naturälskande kille från Indonesien, nationen med tusen öar, ett riktigt paradis. Jag har paddlat sedan år 2014 och har paddlat för att utforska forsar och stränder på Java. Sysslar också med bergsklättring och simning. När jag studerade gick jag med i naturälskarnas klubb som fokuserade på miljöfrågor och utomshusaktiviteter. Jag brukade alltid delta i räddningsarbetet då folk tappat bort sig i bergen eller råkat ut för andra olyckor.

VÅRA SAMARBETSPARTNERS

Vi är stolta över våra samarbetspartners som arbetar med oss för att leverera det bästa till våra äventyr.